AUZEF Ara Sınav (Vize) Sınav Merkezi Tercih İşlemleri Başladı Tercih işlemi nasıl yapılır Uygulamalı adım adım anlatım? AÖF SINAV MERKEZİ TERCİHİ SINAVA GİRECEĞİM ŞEHİR NASIL DEĞİŞİR?

AUZEF Ara Sınav (Vize) Sınav Merkezi Tercih İşlemleri Başladı Tercih işlemi nasıl yapılır Uygulamalı adım adım anlatım? AÖF SINAV MERKEZİ TERCİHİ SINAVA GİRECEĞİM ŞEHİR NASIL DEĞİŞİR?
23.09.2022
A+
A-

12-13 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ara sınav (vize) sınav merkezi tercih işlemleri başlamıştır.


Sınav merkezi tercih işlemlerinizi 04 Ekim 2022 saat 23.59’a kadar https://auzefsinav.istanbul.edu.tr/ adresinden yapabilirsiniz.

Ara sınav (vize) için ‘sınav merkezi tercihleri’ 04 Ekim 2022 saat 23.59 itibarıyla kapanacaktır. Sistem kapandıktan sonra oluşturulan sınav merkezi değişiklik talepleri dikkate alınmayacaktır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ara sınavları 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde 81 il ve KKTC’de bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.


12-13 Kasım 2022 Tarihlerinde Yapılacak Olan Ara Sınav Hakkında Duyuru

Sınav Merkezi Tercihlerinin Alınması

  • Sınav merkezi tercihi aşamasında engelli olan öğrencilerimizin engel durumları ile ilgili bilgilerini sınav merkezi tercih alanından eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekmektedir.
  • Hükümlü/tutuklu öğrencilerimizin sınav merkezi tercih işlemleri bulundukları ceza infaz kurumu tarafından düzenlenecektir.
  • Ara sınav (vize) için “sınav merkezi tercihleri” 04 Ekim 2022 saat 23.59 itibarıyla kapanacaktır. Sistem kapandıktan sonra oluşturulan sınav merkezi değişiklik talepleri hiçbir şekilde dikkate alınmayacaktır.
  • Sınav merkezi tercihi yapmayan kayıtlı öğrencilerimizin, 12-13 Kasım tarihlerinde yapılacak ara sınav (vize) için oturumları, geçtiğimiz 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında girdiği bitirme (final) veya bütünleme (telafi) sınavındaki sınav yeri tercihine göre oluşturulacaktır.
  • Ara sınava (vizeye) herhangi bir sebeple gir(e)meyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Ders Muafiyetleri

  • Daha önce bir yükseköğretim kurumundan mezun olmuş ve YÖKSİS’te mezuniyeti görünen öğrenciler ortak zorunlu derslerden otomatik olarak muaf edilecektir. Bu öğrenciler bu derslerden sınava girmeyecek ve ilgili dersler not döküm çizelgesine (transkript) muaf (M) olarak yansıyacaktır.
  • Herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenciliği devam eden ancak ortak zorunlu dersleri almış ve başarılı olmuş öğrenciler AKSİS’ten, ilgili tarihlerde muafiyet başvurusu yapması gerekmektedir. Muafiyet Komisyonu’nun yaptığı inceleme neticesinde başvurusu uygun bulunan öğrenciler söz konusu derslerden sınava girmeyecek ve dersler not döküm çizelgesine (transkript) muaf (M) olarak yansıyacaktır.
  • İçnde bulunduğumuz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında yapılan muafiyet başvuruları 10 Ekim 2022 tarihinde sonuçlandırılarak, ilgili öğrencilerle paylaşılacaktır.

Sınavların Hazırlandığı Ders Materyalleri

  • Tüm ders materyallerine dönem başlangıç tarihi olan 19 Eylül 2022‘den itibaren aksis.istanbul.edu.tr adresinden ulaşılabilecektir. Sınavlara sadece bu adreste yer alan güncel ders materyalinden hazırlanılması gerekmektedir.

Sınavların Kapsamı

  • Sınav soruları, ilgili derse ait dersin kitabı, videosu ve sunumları dikkate alınarak hazırlanmaktadır.
  • Öğrencilerimiz ara sınavda (vizede) her ders için sistemlerinde bulunan ünitelerin yarısından sorumludur. Örneğin ara sınavda (vizede) 14 üniteden/haftadan oluşan bir ders için ilk 7; 12 üniteden oluşan bir ders için ilk 6; 10 üniteden oluşan bir ders için ise ilk 5 üniteden/haftadan soru sorulmaktadır.
  • Çoktan seçmeli sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir.

Sınav Giriş Belgelerinin Yayılması

  • Sınav Giriş Belgeleri sınav tarihinden bir hafta öncesinde https://auzefsinav.istanbul.edu.tr/ adresinden yayınlanacak ve web sayfamız (auzef.istanbul.edu.tr) üzerinden buna dair duyuru paylaşılacaktır.

Sınav Salonlarına Giriş

  • Sınav binası ve salonlarına girerken “Öğrenci Kimlik Kartına” ihtiyaç bulunmamaktadır. Sınav salonlarına girebilmek için sadece Sınav Giriş Belgesi ile TC Kimlik Kartı veya Sınav Giriş Belgesinde yer alan geçerli diğer resmi kimlik kartlarından herhangi birisini bulundurulması yeterlidir.
  • Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır.
  • Sınav kuralları detaylı olarak Sınav Giriş Belgesinde yer almaktadır.
  • Cezaevinde/tutukevinde olup ara sınava (vizeye) girecek öğrencilerimizin sınavı, bulunduğu ildeki cezaevinde/tutukevinde yapılır.
  • Ara sınava (vizeye) herhangi bir sebeple gir(e)meyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Sınavların Ölçme-Değerlendirme Aşaması

  • Açıköğretim programlarında dört (4) yanlış cevap, bir (1) doğru cevabı eksiltmektedir. Diğer bir ifadeyle yapılan her yanlış cevap için alınan toplam puandan 1,25 puan düşülmektedir. Uzaktan öğretim programlarında başarı notu hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır.
  • Ara sınav (vize) sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı % 30, bitirme (final) ve bütünleme (telafi) sınavının ise % 70’tir.

Sınav Sorularına İtiraz

  • Sınav sorularına yönelik itirazlar sınavların bittiği günden sonraki iki (2) iş günü içerisinde https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/ adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.