VAKALAR ARTTI KISITLAMALAR GERİ GELDİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN OKULLAR YÜZ YÜZE AVRUPADA KRİTİK UYGULAMALAR

VAKALAR ARTTI KISITLAMALAR GERİ GELDİ ÜNİVERSİTELER UZAKTAN OKULLAR YÜZ YÜZE AVRUPADA KRİTİK UYGULAMALAR
23.11.2021
A+
A-
CASES INCREASED RESTRICTIONS BACK UNIVERSITIES DISTANCE SCHOOLS FACE TO FACE CRITICAL PRACTICES IN EUROPE

Bazı Avrupa ülkelerinde, artan koronavirüs COVID-19 vakaları nedeniyle maske takma zorunluluğu, iş yerlerinin kapatılması ve evden çalışma gibi bazı tedbirler tekrar uygulamaya girdi.

Fransa’da üçüncü doz aşı zorunlu oldu

Fransa’da COVID-19 vaka sayılarındaki artışa karşı 65 yaş üstü kişilerin hatırlatma dozu olarak adlandırılan üçüncü dozun vurulması zorunlu hale geldi. Üçüncü dozu uygulamayan kişilerin COVID-19 sağlık kartı onaylanmayacak.

Ağustostan bu yana yürürlükteki COVID-19 sağlık kartı uygulaması kapsamında 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlara, restoranlara, kafeteryalara ve müzelere girişlerde aşıların tamamlandığını gösteren belge isteniyor.

Aşılarını tamamlamayan kişilerin son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi sonuçlarını göstermesi veya son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiklerini kanıtlaması gerekiyor.

Uygulama kapsamında bakımevleri ve hastane çalışanları ile itfaiyecilere COVID-19 aşı zorunluluğu getirildi.

Almanya Bavyera’da noel pazarları bu sene kurulmayacak

Almanya’da en yoğun vaka sayısının bulunduğu Bavyera eyaletinde çeşitli tedbirler alındı.

24 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girmesi planlanan tedbirlere göre, en fazla 2 haneden 5 kişi bir araya gelebilecek. Bu sayıya 12 yaşın altındaki çocuklar ve aşı olanlar dahil edilmeyecek. Böylece aşı olmayanlara yönelik temas kısıtlaması uygulanacak.

Tüm barlar ve diskotekler 3 hafta kapalı tutulurken, restoranlar saat 22.00’den sonra kapatılacak ve Noel pazarları bu yıl kurulmayacak.

100 binde vaka bini aşarsa daha sert tedbir uygulanacak

Mağazalara 10 metrekareye en fazla 1 müşteri alınmasına izin verilirken, berberler ve güzellik salonları gibi işletmeler, üniversiteler, müzik okulları ve sürücü kursları 2G kuralı (aşı olanlar ve iyileşenler) kapsamında hizmet verebilecek.

Haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının bini aştığı bölgelerde ise daha sert tedbirler uygulanacak.

Bu bölgelerde restoranlar, spor salonları, barlar, berberler ve güzellik salonları gibi işletmeler kapatılacak, spor, kültür ve sanat etkinlikleri yapılamayacak.

Üniversiteler uzaktan eğitime geçecek ama okullar ve kreşler açık kalacak.

Eyalet hükümeti söz konusu önlemlerin alınması için hazırlanacak düzenlemeyi 23 Kasım’da Bavyera Eyalet Meclisinde görüşmeyi, 24 Kasım’da da yürürlüğe koymayı hedefliyor.

Avusturya’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor

Avusturya’da 20 gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması dün başladı.

Dördüncü dalganın etkili olduğu ülkede, günlük vaka sayılarındaki ciddi artış nedeniyle aşılı ya da aşısız fark etmeksizin herkes kısıtlamalara tabi tutuluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.